19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI, AKSEKİ'DE TÖRENLE KUTLANDI

Cumhuriyet Meydanı'nda törene Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Akseki Belediye Başkanı Ecz M. İsmet Uysal, İlçe Emniyet Amiri Bülent Cumhur Gözetici, diğer yetkililer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Gelir'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Gelir, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Gelir, şunları kaydetti:

"Türk milleti tarihte büyük kahramanlıklara imza atmış, çağ kapatarak çağ açmış, üç kıtada varlığını bütün Dünyaya göstererek birlik ve dirliğini korumuş, 1071 tarihinden bu yana Anadolu'yu yurt edinmiş kahraman ve faziletli bir millettir. Eşi görülmemiş bu kahramanlığının son örneğini Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde millet olarak 19 Mayıs 1919 tarihinde yurdu üzerinde çeşitli planları bulunan devletlere karşı eşsiz bir bağımsızlık mücadelesi vererek kazanılan kurtuluş savaşı ile göstermiştir. O tarihte itilaf devletleri tarafından işgal edilmiş vatan toprakları, idaresi esaret altına alınmış bir millet, dağılmakta olan bir imparatorluk, işte bu olumsuz durum karşısında Samsun'dan doğan bir güneş, Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi ve sonrasında gerçekleştirilen milli birlik ve dayanışmayı sağlamaya yönelik toplantılar kongreler ve milletin bağımsızlık mücadelesi için ortaya çıkan milli irade. Milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır iradesi ve kararlığıdır. "

Öğrenciler de, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okudular. Öğrenciler tarafından folklor gösterileri sunuldu.

Daha önce gençlik haftası kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi.