DÜNYA GENÇLERİ AKSEKİ'DE BULUŞTU

Antalya'nın Akseki İlçesi'nde Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen 'Dünya Gençlerinin Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali'nde yurtiçi ve yurtdışından gelen 200 genç bir araya geldi.

Akseki Kaymakamlığı, Akseki belediyesi  ve girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından Gençlik Haftası dolayısıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Gençlerinin Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali kapsamında Kırgızistan, Romanya, Ürdün ve Türkiye'den gelen 200 genç, Sarıhacılar Mahallesi'nde bir araya geldi. Yöresel yemeklerin ikram edildiği gençler burada yöresel halk danslarını sergiledi, tarihi yapıları gezdi. Yöresel kıyafetleriyle şarkı söyleyip dans eden gençler ilgiyle izlendi.

Tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde bir araya gelen gençler, burada yöresel danslarını sergiledi, 300 yıllık tarihi düğmeli evler ile tarihi camiyi, Akseki  Etnografya müzesini tarihi yerleri gezdiler.

Akseki Belediye Başkanımız Ecz M.İsmet UYSAL, yaptığı açıklamada, dünya gençleriyle bu yıl ikinci kez bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Turizm potansiyeli açısından önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Başkan Uysal, şöyle konuştu:

"İnşallah önümüzdeki yıllarda Akseki'nin alternatif turizm alanındaki potansiyelinin değerlendirileceğine, birçok yerli ve yabancı turistin ilçemizi ziyaret ederek bu sektörden Antalya'daki turizm sektöründen Akseki'mizin hak ettiği payı alacağına yürekten inanıyorum. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız."

Girişimci Kavasoğlu ise, amaçlarının Akseki ile Sarıhacılar Mahallesi'ni tanıtıp turizm alanında etkin bir noktaya getirmek olduğunu bildirdi.

Ürdün'den katılan Razan Deabias, geçen birincisi düzenlenen "Dünya Gençlerinin Toroslarda Dostluk Buluşması" festivali kapsamında Sarıhacılar'a gelmiştim. Bu yıl ikinci kez katıldım. Geçtiğimiz yıl bu köyün tarihini öğrendik. Bu yıl yeniden buradayız. Burası muhteşem bir yer.  Türkiye'yi çok seviyorum diye konuştu.