AKSEKİ HEYETİ'NDEN EĞİTİME TAM DESTEK

Günün diğer ziyareti Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır ve Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ile beraberindeki tarafından gerçekleştirildi.

Kaymakam Nasır ve Belediye Başkanı Uysal’a, Akseki Eğitim Hayratı Yapanlar ve Yaşatanlar Derneği Akseki Şube Başkanı Mürşit Pişkin, Akseki Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Tellioğlu ve Hakkı Gündoğdu, Antalya Eski Milletvekili Tayfun Süner, Akseki Belediyesi Mimarı Hakime Yılmaz, Akseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Köse ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cemal Çimenoğlu’nun eşlik ettiği ziyarette ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Kaya ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün de hazır bulundular.

ALKÜ’nün Akseki’deki çalışmaları hakkında detaylı bilgi alış verişinde bulunulan ziyarette, Akseki’deki yurt ve bina eksiklerinin tamamlanması konusundaki çalışmalar masaya yatırıldı.

17’inci yüzyıllardan günümüze kadar kalan ve Akdeniz Bölgesi’nin en geniş tarihi sit alanı olan Akseki’nin, ayrıca geniş bir endemik bitki sahasına sahip olduğunun da altının çizildiği ziyarette, Kaymakam Nasır ve Belediye Başkanı Uysal bu doğrultuda Akseki’ye Mimari Restorasyon Bölümü ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bölümlerinin açılması konusundaki taleplerini diler getirdiler. Rektör Pınarbaşı, Akseki’deki öğrenci sayısının artması konusundaki çalışmalara el birliğiyle devam edileceğini söyledi.