AKSEKİ ETNOGRAFYA MÜZESİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Akseki Belediyesi Akseki Etnografya müzesi  ile Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Müze Özendirme yarışmasında ödüle layık görüldü.
Tarihi Kentler Birliği Sivas buluşmasında bu yıl ilk kez düzenlenen Müze Özendirme Yarışmasının ödülleri verildi. Müze Özendirme Yarışmasında, Akseki Belediyesi Akseki Etnografya Müzesi ile ödül aldı  Türkiye’de 451 üyesi bulunan Tarihi Kentler Birliği’nin iyi müzecilik örneklerini çoğaltma ve yerel yönetimlerin müzecilikte önderliklerini geliştirmek amacı ile bu yıl ilk kez düzenlediği Müze Özendirme Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Sivas Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde verildi.
Yaklaşık 300 belediye başkanının katıldığı törende Akseki Belediyesi’nin de aralarında olduğu 19 belediyenin müzecilik uygulamaları ödüllendirildi. Akseki  Belediyesi’nin ödülünü Belediye Başkanı Ecz M. İsmet UYSAL, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den aldı. Ulusal düzeyde birçok projesi ödül alan Akseki Belediyesi Tarihi ve Kültürel çalışmalara sağladığı katkı ile ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Daha Önce Akdeniz Belediyeler Birliğinden Ödül Alan Akseki Entografya Müzesi Ödülünü Koleksiyonuna eklemişti Akseki  Belediyesi bu yıl ilk kez düzenlenen, Müze Özendirme Yarışmasında Akseki Etnografya Müzesi ile’de  ödül koleksiyonuna bir yenisini daha eklemiş oldu.