ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ TARİHİ MÜZEYİ GEZDİ

Emine -Ahmet Büküşoğlu ortaokulu öğrencileri Akseki Etnografya Müzesini gezdi.

Akseki Emine-Ahmet Büküşoğlu 8. sınıf öğrencileri Akseki Etnografya müzesini gezdi. Müze ziyaretinde öğrenciler geçmişte yaşayan insanların günlük hayatta kullandıkları araç gereçleri ve bu araç gereçlerin günümüze kadar olan süreçteki tarihsel gelişim aşamalarını inceledi. Burada müze Müdürü Mehmet Soylu, öğrencilere müze hakkında bilgiler aktardı.

Akseki Belediyesi Müze Müdürü Mehmet Soylu,  1840 yılında Aksekili Hacı Hüseyin Efendi tarafından yaptırılan konağın torunları tarafından Türkiye Diyanet Vakfına yıllar önce bağışladığını anlattı.

Konağın müze yapılması için Diyanet Vakfı ile protokol yapılarak Belediyeye kazandırıldığını anlatan Soylu, halk arasında "Müftülük Evi" olarak bilinen ve sivil mimari örneği olarak tescilli olan binanın Valilik Yatırım Koordinasyon Müdürlüğünden sağlanan kaynakla restorasyon işlemlerinin tamamlandığını ve müze olarak açıldığını söyledi.  Soylu, şöyle konuştu:

"Akseki'nin geleneksel yaşam tarzını ve kültürünü sergileyen Akseki Etnografya Müzesi olarak teşhir ve tanzim çalışmalarını tamamladık. Bu çalışma kapsamında öncelikle yapının nitelikli tüm ahşap elemanları temizlendi. Açık alan düzenlemeleri yapıldı. Binanın etnografya müzesi olarak kullanılmasına yönelik mekansal tamamlamaları tespit edildi. Yöreden malzeme temini gerçekleştirdik"

Müzede Akseki'nin geleneksel yaşam kültürünü yansıtan, sosyal ve ekonomik hayatı hakkında bilgi veren sergilemelerin yer aldığını anlatan Soylu, 2 kattan oluşan müzede yaklaşık 3 bin 500 eser sergilendiğini ifade etti.

Akseki'ye gelen  yerli ve yabancı turistlere milli ve kültürel değerleri tanıtmayı amaçladığını belirtti.