AKSEKİ’DE ENGELLİLER HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Akseki'de Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Akseki Şahinler Çok Programlı Lise Çocuk Gelişimi Bölümünün hazırladığı ve Akseki belediyesi kültür salonunda düzenlenen etkinliğe Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Akseki Belediye Başkanı Ecz. M.İsmet Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Milli Eğitim şube müdürleri, daire amirleri, öğrenci ve öğrenciler katıldı.

Akseki Şahinler Çok Programlı Lise Özel Eğitim öğretmeni Adem Demir, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun, özel gereksinimli insanların, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Herkesin birer engelli adayı olabileceği günümüzde, özel gereksinimli bireylere daha hoşgörülü davranarak, her türlü hizmette pozitif ayrımcılık yapılmasının asli vazifeleri olduğunu belirten Demir, şöyle konuştu:

"Nüfusumuzun yaklaşık olarak % 12'sini oluşturan engellilere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda eğitim verilmektedir. İlçemizde de 6 tane özel eğitim sınıfı bulunmaktadır. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Biz diyoruz ki, asıl engelli karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım. Engellileri sapihlendiğimiz sürece onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz".

Özel gereksinimli vatandaşların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri ortadan kaldırmak ve kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğu olduğunu dikkat çeken Demir, şöyle devam etti.

"Onlara gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Kamu ve özel kurumlar, yaşam alanlarını, sağlık, eğitim, kültür, ulaşım ve diğer hizmet alanlarındaki binaları ve sosyal alanları özel gereksinimli vatandaşların göz önünde bulundurarak planlamalıdır. Çünkü bir toplumun gelişmişliği engellilerine sağladığı sosyal imkan ve projelerle ölçülmektedir."

Down Sendromu olan Ramazan Çevik'in annesi Nevruz Karaman ise, oğlunun 4 aylıkken down sendromu olduğunu öğrendiğini söyledi. Akseki'ye gelmeden tek hayalinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 2 dakika çıkıp bir gösteri yapması olduğunu söyleyen Karaman, "Çocuğuma bugüne kadar en güzel eğitimi veren öğretmenlerine ve Akseki Kaymakamına teşekkür ediyorum. Onlar çocuğumun her türlü eğitim ihtiyaçlarını karşıladılar. Bizi yalnız bırakmadılar. Engelli bir çocuğa sahip olmak sınırsız sabır gerektiriyor. Sonsuz sevgi ve merhametin olacak. Tek başına bunu başarmak çok zor. Bana bu konuda yardımcı olan Akseki halkına, sokakta gördükleri zaman hal ve hazır soran, merhaba diyen, ona sevgiyle yaklaşan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program, Özel Eğitim sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları ve gösteriler sunuldu. Öğrencilerin resim sergisi gezildi. Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır tarafından ise özel eğitim öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi.

Akseki'de Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Our website is protected by DMC Firewall!