AKSEKİ ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MYO'DA İLK MEZUNİYET TÖRENİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Akseki Meslek Yüksekokulunda bahar şenliği ve mezuniyet kutlaması yapıldı.

Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapılan törene Akseki Kaymakamı Muhummed Emin Nasır, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Güneş, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, öğretim görevlileri, kurum müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende öğrenciler adına açılış konuşması yapan Muhasaebe ve Vergi Uygulamaları son sınıf öğrencisi Selda Şaşırmaz, "Bugün kendimi hem gururlu hem hüzünlü hem de sevinçli hissettiğim bir gün. İki yıl süren beraberliğimiz artık sona eriyor. Bu son bizim geleceğimize başlangıç sağlayacak. Ancak bizlere son derece de gurur duyuracaktır. Evet, mezun oluyoruz. İki yıl dolu dolu geçen güzel zamanlarımızın bitişine tanıklık ediyoruz" dedi.

Akseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Köse' de konuşmasında mezun öğrencilere seslendi. "Hızla gelişen ve değişen dünyada siz de kendinizi geliştirin diyen"….  "Sizlerden beklentimiz mütevazi bireyler olarak cennet vatanımıza hizmet etmenizdir" şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Güneş, "Hepinize, geleceğine umutla bakan bu güzel insanlara dayanışma içinde geçireceğiniz hayırlı bir ömür diliyorum. Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, yeni mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, ise mezun öğrencileri kutlayarak, daha iyi yerlere ulaşmaları temennisinde bulundu.

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır,  mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Kaymakam Nasır, "Eğitim ömür boyu süren bir süreçtir. Mesleğimizde en iyi olmak için kendimizi yetiştirmeye devam etmeliyiz" dedi.    Nasır, "Mezun olmak eğitimin bittiği anlamına gelmiyor. Elbette ki ilkokuldan başlayan süreci üniversite ile tamamladınız. Yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Bu dönem artık kendiniz ve geleceğiniz için çalışacağınız bir dönem. Bizler artık bu memleketi sizlere bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra plakat töreni yapıldı ve öğrencilerin mezuniyet andını okumasının ardından kep atma töreni ile yapıldı. Törenden sonra öğrenciler O Ses Türkiye yarışmasına katılan sanatçı Hasan Kurt'un şarkılarıyla doyasıya eğlendiler.