AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ AKSEKİ’Yİ ZİYARET ETTİ.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümü öğrencileri Akseki'nin kültürel dokusunu turizme kazandırılması amacıyla sergi açtı.  Akseki temalı ürünlerini ve projelerini Akseki kültür evinde sergilediler.

Akseki Belediye Başkanımız Ezc M. İsmet Uysal,  yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü başkanı Yrd.Doç.Dr. Aydın Zor'un Grafik tasarım bölümü öğrencilerine Akseki temalı ürünleri ve proje hazırlattıklarını söyledi.

Projeler içerisinde Akseki'nin geleneksel ve sosyal yaşamında yer alan bir çok tasarımlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Uysal, "Projelerde dağ keçisi, bitkiler, koku, lavanta, kekik yağı, andız yağı, düğmeli evler, bardak altlıkları, mumluklar gibi bir çok ürünler hazırladılar. Amatörce hazırlanan bu çalışmayı belediyemiz ve Akseki Eğitim Hayratı Derneği ile birlikte patentlerinin alınarak hem öğrencilerimizin bu anlamdaki ürünleri değerlendirilecek, hem de Akseki turizminde hediyelik eşya ürünleri üretime girmek üzere değerlendirilecek" dedi.

Sergiyi gezen Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, öğrencilerin hazırlamış olduğu projenin Akseki turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Nasır, "Bu hazırlanan projede Akseki'nin kendi yöresel ürünleri satışa sunulacak. Her geçen gün Alternatif turizmde ciddi yol keteden Akseki, Alternatif turizmden hak ettiği payı alacak" dedi.

Akseki'de öğrenciler sergiledikleri ürünlerden sonra Akseki Belediyesi Plan Proje Müdürü Bölüm Başkanı Yard.Doç. Dr. Bekir Kirişcan, Öğretim görevlisi Tülin Candemir ve Sıdıka Benan Çelikel, öğrenciler ili birlikte Belediye Plan Proje Müdürü Hakime Yılmaz, mimar İzel Özçınar ve satan tarihçisi Meyan Palalı tarafından Akseki Etnografya müzesi, Akseki resim salonu, tarihi Sarıhacılar mahallesinde düğmeli evler, kervan göç yolu ve tarihi camiyi gezdiler.